10 april 2012

Mjölkchokladkladdkaka

Den här måste ni testa!
 
MJÖLKCHOKLADKLADDKAKA
 
100 gram mjölkchoklad
100 gram smör
2 ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 2 krm salt
 
Fyllning
100 gram mjölkchoklad
 
Garnering
50 gram mörk choklad
 
1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
4. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan. Servera kakan med glass.  
 
    GRYMT GOD!!!! 
    
 
 
 
Milkchocolate cake
 
100 grams of milk chocolate
100 grams of butter
2 eggs
1.5 cups of raw sugar
2 cups flour
1 teaspoon baking powder
2 pinches of salt

Filling
100 grams of milk chocolate

Garnish
50 grams of dark chocolate


Preheat the oven to 175 °. Melt chocolate with butter. Beat eggs and sugar until fluffy. Stir in the flour mixed with baking soda, salt and chocolate mixture. Fasten a sheet of baking parchment in the bottom of a round shape with a removable rim, about 24 cm. Pour the batter into the mold. Coarsely chop the chocolate milk and sprinkle over the batter into the mold.
Bake at the bottom of the oven about 15 minutes. Allow cake to cool and set it in the refrigerator at least 2 hours, preferably overnight.
Break the dark chocolate into small pieces and put them in a small plastic bag. Melt chocolate in microwave or in a pan of warm water. Cut a small hole in the bag and drizzle chocolate over the cake. Serve the cake with ice cream.     
 
Good luck! =)
 
   

 

Inga kommentarer: