Jag hade några citroner hemma, som jag tyckte var bäst att använda innan de blev förstörda. Och i kylen låg ett paket marsipan (som jag först trodde var mandelmassa) och väntade på att få bli omhändertagen. Efter lite funderingar och ett gott tips från Anette så fick det bli biskvier. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Biskvibottensmeten blev alldeles för lös trots att jag följde receptet, så det slutade med att de blev som stora, runda, platta, sega kakor... Jag tänkte att de nog gick att använda ändå och fortsatte med att göra citronsmörkrämen och bredde denna på kakorna. Till sist doppade jag dem i vit choklad. Dock så var chokladen för het när den skulle på så den ville inte riktigt fastna på smörkrämen. De två första blev jättefina, konstigt nog. De 10 andra blev sisådär. SÅ, hur smakade de då tänker ni kanske?? Jo det ska jag tala om, de smakade LJUVLIGT!!! Så ibland behöver inte ett misslyckande vara nåt dåligt, snarare tvärtom! ;) Egentligen ska inte jag äta sånt här, men är det citron i något så kan jag inte motstå det. Och så delade vi faktiskt på en, jag och sambon... Då kändes det inte fullt så onyttigt. ;)
Citronsmörkräm
150 gram smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Rivet skal av 1 citron
Blanda allt med en elvisp, tills det blir en smidig kräm.
Enklare än så blir det inte! =)
Lemon Butter Cream
150 grams butter
1.5 cups powdered sugar
1 teaspoon vanilla
1 egg yolk
Grated zest of 1 lemon
Mix all ingredients with an electric mixer, until it becomes a smooth paste.
150 grams butter
1.5 cups powdered sugar
1 teaspoon vanilla
1 egg yolk
Grated zest of 1 lemon
Mix all ingredients with an electric mixer, until it becomes a smooth paste.
Love/Malin
4 kommentarer:
Åh vad spännande det lät. Måste nog köpa hem MANDELMASSA och baka sådana. Kan det ha berott på att det var marsipan som den blev lös? De ser jättegoda ut i alla fall.
a dessa är populära på bageriet,o även smultron men så klart går chokladen allra mest.
har faktiskt gjort bara choklad o de var så länge sen,men ja tyckte att min biskvibotten blev helt perfekt.
o dina ser ju fina ut.
Så gott med biskvier mums!
Vad gott det låter med citronbiskvier! Det har jag ärligt faktiskt aldrig smakat (fy skäms..) :)
Skicka en kommentar