Här kommer recpetet på lemoncurden jag gjorde till petit chouxerna!
Lemoncurd
1 dl nypressad citronsaft
1 msk citroncest (ca 1 citron)
3 ägg
1,5 dl strösocker
100 gram smör
Riv skal av citron och pressa ur saften.
Blanda ägg, socker, citronskal och saft i en härdad glasskål.
Sätt skålen i vattenbad och vispa konstant till krämen tjocknat. Vispa sedan ner smöret.
(Jag blandar i en tjockbottnad kastrull och har låg värme på plattan (1 av 6) och vispar konstant, det går lika bra tycker jag.)
Lemon curd1 cup freshly squeezed lemon juice
1 tablespoon lemon cest (about 1 lemon)
3 eggs
1,5 dl granulated sugar
100 grams of butter
Grate the lemon rind and squeeze out the juice.
Mix eggs, sugar, lemon rind and juice in a hardened glass bowl.
Put the bowl in water and whisk constantly to the cream has thickened. Whisk in the butter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar