02 augusti 2012

Hallonbullar!!

Hej på er!
Det var nu ett tag sen jag skrev något här, har ni saknat mig? ;)

Jag tänkte bjuda på ett recept på hallonbullar som jag gjorde till mitt kalas förra veckan! Supergoda blev de.


 Hallonbullar

150g smör
5dl mjölk
50g jäst för söta degar
1dl socker
½tsk salt
ca 14-15 dl vetemjöl

Fyllning

200 gram smör blandas med vaniljpulver efter behag (sånt man kan köpa på liten glasburk = malda vaniljstänger)
Färska hallon efter behag


Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken och värm den till 37grader eller fingervarmt. Smula sedan ner jästen i en skål och häll sedan över degvätskan när den är färdig och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt socker och salt och blanda sedan ner mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter. När degen jäst klart, knådar du degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar och kavla sedan ut var och en för sig. Bred ut vaniljblandningen, strö över färska hallon och rulla ihop. Gör önskad form av rullen(längd/bullar). Låt det sedan jäsa under bakduk i 30 minuter. Innan du gräddar i ugnen på 200grader penslar du med ägg och strör över pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Längd gräddas ca 20 minuter.


Raspberry buns
 
150g butter
5dl milk
50g fresh yeast
1dl sugar
½ teaspoon salt
about 14-15 cups flour

 Filling

200 grams of butter mixed with vanilla powder to taste (stuff you can buy in a small glass jar = ground vanilla beans)

Fresh raspberries



Melt the butter in a saucepan, then add milk and heat it to 37grader or lukewarm. Crumble then the yeast in a bowl and pour over the dough liquid when it is finished and stir until yeast is dissolved. Add sugar and salt, then mix in the flour. Knead the dough vigorously until it becomes smooth. Let the dough rise for about 30 minutes. When the dough yeast clearly, you knead the dough on a floured surface. Divide the dough into two equal parts and roll then out each one individually. Spread the vanilla mixture, garnish with fresh raspberries and roll up. Make the desired shape of the reel (length / buns). Let it to rise under a kitchen towel for 30 minutes. Before you bake in the oven to 200 degrees brushes you with egg and sprinkle with pearl sugar. Bake in oven for about 10 minutes. Length bake about 20 minutes.

4 kommentarer:

Elin sa...

Klart vi har saknat dej! =)

Sweet Passion sa...

åh va gott,älskar hallon men har inte testat de i bullar,så somriga de blev

Amy's piece of cake sa...

Så gott med hallonbullar och de ser jättefina ut!

Anette´s söta bak sa...

Klard du varit saknad. Undrade just vart du tagit vägen! Har du sett att det kommer att bli en tårtträff i Västerås på fredag 17/8 18.00?

Vad mumsiga de ser ut!