07 oktober 2010

Bakdag!

Igår hade jag en riktigt bakdag. Jag började med att göra egna marshmallows, sedan blev det kavlade mördegskakor och till sist ananasmuffins!
Marshmallowsen blev över min förväntan..trodde först att det bara skulle bli ett enda kladd men de blev hur bra som helst!
RECEPT PÅ MARSHMALLOWS:
2,5 msk gelatinpulver/gelatinblad
3,75 dl strösocker
2,5 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
2 msk vanilj
Gör så här:
Börja med att sätta plastfolie i en vanlig ugnsform och pensla den med olja. Blanda gelatinet med 1,25 dl kallt vatten. Ställ bunken (ta en ganska stor) åt sidan och låt den svälla. Under tiden gelatinet står och drar kan du förbereda resten.
Ta fram en kastrull och häll i sockret, sirapen, saltet och 1,25 dl vatten. Ställ kastrullen på plattan och rör tills sockret är helt upplöst. Låt sedan vätskan koka upp och ta bort kastrullen från spisen när temperaturen var 120 grader. Häll försiktigt i sockersmeten i bunken med gelatinet. Rör om ordentligt och vispa sedan på högta speedet med elvisp. Vispa länge, tills smeten är vit och väldigt kladdig (i upp till ca 10 minuter), tillsätt vaniljen och rör lite till. Ta en slickepott och pensla den med lite olja. Sedan är det bara att bre ut smeten i formen. När du är klar, sikta florsocker över. Låt smeten stå över natten, täck den inte med någonting. Skär sedan i bitar och doppa de kladdiga ändarna i florsocker.
KLART!
Ananasmuffinsen blev enligt gubben jättegoda,så jag får lita på honom. :)

Testade även mina nya kakmått och de funkade fint. ;)

1 kommentar:

Elin sa...

Vet du vad jag kom på att du kan baka... fransk nougat. Du vet sån där vit med hasselnötter i.. mmm =)
Baka det och säg om det gick bra, så kan jag testa sen! =)