23 maj 2016

Knäckig rabarberpaj

Jag har tipsat om denna förut, men tål att tipsas om igen. Så varsågod, knäckig rabarberpaj.


KNÄCKIG RABARBERPAJ

Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör.
Häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen.

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.
 

 
Jag gjorde en rabarberpaj igår, men det blev en simpel smulpaj. Ibland är det enklaste det godaste. 
 
Ha en fortsatt fin (sommar-)dag!
 
Kram Malin

Inga kommentarer: