Jag ville testa ett viktväktarrecept på muffins och så fick det bli! Det säljs nu jordgubbar lite här o där och igår föll jag för frestelsen, och varför då inte göra muffins med jordgubbar?! Och nu kom ju mina minimuffinsformar till användning också.
De här rörs bara ihop och går därför supersnabbt att göra. Perfekt om man får oväntat besök...
Detta recept får även bli mitt bidrag till MÅNADENS SÖTSAK som i maj månad har temat SOMMAR! För det är ingen sommar utan jordgubbar... känns lite grann som de sjunger i den där låten ; "är som kärlek utan kyssar"!
Jordgubbsmuffins Viktväktarrecept
16 muffins 1 PP per muffins
1 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
1 1/2 msk mjölk
1 tsk majsolja
Ca 10 (små) jordgubbar
Värm ugnen till 175 grader. Varmluft 150 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, strösocker och salt i en skål. Tillsätt sedan ägg, mjölk, olja och skivade jordgubbar och rör till en jämn smet. Fyll muffinsformar till två tredjedelar och grädda sedan i ugnen ca 5-10 minuter. Jag fick ut 16 muffins när jag gjorde dem i miniformar. Det kanske blir ca 8 om man gör dem i vanliga formar?!
Looking good!!
Strawberry Muffins (Weightwatchers)
16 muffins 1 PP per muffin
1 1/4 cup flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla
3/4 cup granulated sugar
1/2 teaspoon salt
1 egg
1 1/2 tablespoons milk
1 teaspoon corn oil
Approximately 10 (small) strawberries
Preheat oven to 175 degrees. Heat 150 degrees.
Mix flour, baking powder, vanilla sugar, granulated sugar and salt in a bowl. Then add the eggs, milk, oil, and sliced strawberries and stir until smooth. Fill muffin cups two-thirds and then bake in the oven for about 5-10 minutes. I got 16 muffins when I made them in mini form. It may be about 8 by making them in the usual form!
2 kommentarer:
åh så gott.skulle oxå behöva viktväktarna,har lite hull som ja vill bli av med,men gu så svårt de är o få bort sockerberoende.
dessa skulle ja definitivt vilja smaka på,och du har så rätt.ingen sommar utan jordgubbar.
Supergoda och lätta och snabba! Man brukar också ha allt hemma för det och det var lagom mycket utan varje ingrediens (jag är lite snål ;))
Blev tio ganska låga i stora formar. Använde lingon istället för vi hade nästan inga jordgubbar hemma. Blev också jättegott! Glömde saltet och tog rapsolja ist, men blev bra ändå.
Kommer verkligen göra dessa fler gånger, och en bonus är att det var inget smör i, vi har sällan det hemma. /Olivia, 14 år
Skicka en kommentar