I ett tidigare inlägg så visade jag bara en bild och frågade er vad det kunde tänkas bli utav det som fanns på bilden. Simone hade rätt- visst blev det syrensaft utav det. =)
Kolla vilken fin färg det blev!
Smaken då? Mjo..inte så tokig.. Kanske inget jag skulle dricka mycket av, men ett litet glas att smutta på framåt kvällningen på balkongen kan jag tänka mig. =)
SYRÉNSAFT
Blommor från 20 syrénklasar
1 liter vatten
1 kg socker
30 gram citronsyra
2 lime eller 1 citron
Rensa och skölj syrénblommorna.
Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig.
Ta bort kastrullen från plattan och blanda sedan i citronsyran.
Lägg i blommorna och skivad lime eller citron i kastrullen och låt detta sedan stå och dra i kylen i 3 dagar.
Sila saften och häll upp i snygga flaskor. Blir ca 1,5 liter.
Recept hittat på Söta Saker.
Jag tycker att det är så roligt att göra egna godsaker utav det som naturen har att ge. Idag fikades det på rabarberpaj, dock gjord på rabarber sen förra året. Men frysen måste ju rensas nån gång, för snart ska den ju fyllas med nya godsaker.
LILAC JUICE
Flowers from 20 lilac bunches
1 liter of water
1 kg of sugar
30 grams of citric acid
2 limes or 1 lemon
Flowers from 20 lilac bunches
1 liter of water
1 kg of sugar
30 grams of citric acid
2 limes or 1 lemon
Rinse lilac flowers.
Boil water and sugar until sugar has dissolved.
Remove from the heat and then mix in the citric acid.
Add flowers and sliced lime or lemon to the pan and let it then stand in the fridge for 3 days.
Strain the juice and pour into attractive bottles. Get about 1.5 liters.
Boil water and sugar until sugar has dissolved.
Remove from the heat and then mix in the citric acid.
Add flowers and sliced lime or lemon to the pan and let it then stand in the fridge for 3 days.
Strain the juice and pour into attractive bottles. Get about 1.5 liters.
2 kommentarer:
Shit, vad läcker den såg ut!
jättefin färg verkligen.undrar om de smakar parfym då blommorna lukar det.ehhehe dum fråga kanske
Skicka en kommentar