På ICAs hemsida så hittade jag detta receptet, det måste bara testas vid tillfälle.
Tiramisu med baileys
3 1/2 dl espresso eller riktigt starkt kaffe
2 1/2 dl Baileys
2 paket savoyarkex (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl socker
500 g mascarponeost
2 1/2 tsk kakao
Gör så här:
Blanda kaffet med hälften av Baileysen i en grund skål. Doppa kexen i vätskan. Låt dem bli fuktiga men inte uppblötta. Lägg ett lager kex i botten på en fyrkantig form, ca 20x30 cm (för 12 port). Separera äggen, men behåll bara hälften av vitorna. Vispa äggulorna med sockret tills det är ljust och pösigt. Tillsätt resten av Baileysen och mascarponen och rör ihop till en mousseliknande kräm. Vispa äggvitan tills den är tjock och skummande (går bra för hand om det är en liten mängd). Vänd ner äggvitan i mascarponekrämen och bred ut hälften av krämen ovanpå kexen. Lägg på ännu ett lager fuktiga kex och bred ut resten av krämen ovanpå dem. Täck formen med folie och låt den stå i kylskåpet över natten. Pudra kakao genom en tesil strax före servering.
Tiramisu betyder "pigga upp mig" och vem skulle inte bli pigg av denna "sockerbomb"? ;)
Limoncello....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar