Fryst citronmoussetårta! Ruskigt god...
Fryst citronmoussetårta
300 gram mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
4 dl vispgrädde
rivet skal och juice av ½ citron (jag tog dock det dubbla, smaka dig fram)
1 dl florsocker
2 äggulor
passionsfrukt till dekorering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citron, florsocker och äggulor. Bre ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen fram till festdagen (minst 4 timmar).
Ta fram tårtan ca 30 minuter innan servering och garnera då med passionsfrukten!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar