27 maj 2011

Knäckig rabarberpaj

Fick en del rabarber utav en klasskompis, nu när vi skiljdes åt för sommarlov. Letade en stund efter ett något lite mer annorlunda pajrecept, än den gamla hederliga smulpajen. Här kommer resultatet av sökandet:


KNÄCKIG RABARBERPAJ


Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör.
Häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen.

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.



Lycka till!!


Receptet hittade jag här.

3 kommentarer:

Elin sa...

Måste säga att den ser ganska snuskig ut på nästa sista bilden, men sen verkar det ju ordna upp sig! ;)
När vi får lite rabarber här hemma ska jag prova den här. Den verkar smaskig!

E-line sa...

Det låter ju hur gott som helst! Kanske gör den redan imorgon när farfar, frun o gammelfarmor kommer på finbesök :)

E-line sa...

Min står i ugnen nu =) Smeten var smaskig :o)