Mumsigt julgodis med rykande åtgång. =D
Mariannetryffel
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
200 g Fazer Ögon Mörk Choklad
200 g Fazer Ögon Ljus Choklad
1 påse (150 g) Fazer Ögon Marianne Crush
Florsocker eller Fazer Ögon Cacao till dekoration
Gör så här:
Koka upp grädden. Tillsätt chokladen i bitar. Låt dem smälta och blanda jämnt. Låt blandningen svalna. Blanda i Marianne-kross. Låt blandningen stelna i kylen. Ta små klickar av blandningen med tesked och rulla dem till kulor med händerna. Rulla slutligen kulorna i florsocker eller kakao. Placera kulorna på ett serveringsfat eller i små godisformar. Förvara svalt.
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
200 g Fazer Ögon Mörk Choklad
200 g Fazer Ögon Ljus Choklad
1 påse (150 g) Fazer Ögon Marianne Crush
Florsocker eller Fazer Ögon Cacao till dekoration
Gör så här:
Koka upp grädden. Tillsätt chokladen i bitar. Låt dem smälta och blanda jämnt. Låt blandningen svalna. Blanda i Marianne-kross. Låt blandningen stelna i kylen. Ta små klickar av blandningen med tesked och rulla dem till kulor med händerna. Rulla slutligen kulorna i florsocker eller kakao. Placera kulorna på ett serveringsfat eller i små godisformar. Förvara svalt.
Recept från fazer, www.ogon.nu.
2 kommentarer:
Hörredu Malin! Jag går inte på dina recept längre! Håller på o luras med hur mkt man ska ha i av allt. Det blir ju bara löst klet då! :P
(Hade nog i en dl grädde för mkt....) Fick äta tryffel i alla former, med sked =)
Åhå finns det Mariannetryffel uppkallat efter mig, det var nått nytt! =)
Skicka en kommentar