06 november 2009

Snart dags för julgodistillverkning.

Mumsigt julgodis med rykande åtgång. =D
Mariannetryffel

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
200 g Fazer Ögon Mörk Choklad
200 g Fazer Ögon Ljus Choklad
1 påse (150 g) Fazer Ögon Marianne Crush

Florsocker eller Fazer Ögon Cacao till dekoration

Gör så här:

Koka upp grädden. Tillsätt chokladen i bitar. Låt dem smälta och blanda jämnt. Låt blandningen svalna. Blanda i Marianne-kross. Låt blandningen stelna i kylen. Ta små klickar av blandningen med tesked och rulla dem till kulor med händerna. Rulla slutligen kulorna i florsocker eller kakao. Placera kulorna på ett serveringsfat eller i små godisformar. Förvara svalt.
Recept från fazer, www.ogon.nu.

2 kommentarer:

E-line sa...

Hörredu Malin! Jag går inte på dina recept längre! Håller på o luras med hur mkt man ska ha i av allt. Det blir ju bara löst klet då! :P

(Hade nog i en dl grädde för mkt....) Fick äta tryffel i alla former, med sked =)

Carolina sa...

Åhå finns det Mariannetryffel uppkallat efter mig, det var nått nytt! =)