Glöm inte bort att äta våfflor idag på självaste våffeldagen! ;)
VÅFFELRECEPT
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
50 g margarin eller smör
½ dl vispgrädde
50 g margarin eller smör
½ dl vispgrädde
Gör så här:
Smält margarinet eller smöret och låt svalna.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ner mjölken, grädden och det smälta matfettet till en jämn smet.
Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smält fett.
Häll på smet och bred ut så att det täcker undre laggen och grädda våfflorna guldbruna.
Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga.
Servera våfflorna nygräddade, gärna med grädde och färska bär eller sylt.
Smält margarinet eller smöret och låt svalna.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ner mjölken, grädden och det smälta matfettet till en jämn smet.
Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smält fett.
Häll på smet och bred ut så att det täcker undre laggen och grädda våfflorna guldbruna.
Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga.
Servera våfflorna nygräddade, gärna med grädde och färska bär eller sylt.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar