01 juni 2012

Fat boy´s peanut butter snicker squares - eller Snickerskakor, kort och gott!

SNICKERSKAKOR

200 gram jordnötssmör (smooth)
1,5 dl socker
2 dl ljus sirap
5 dl Kellog´s cornflakes
3 dl kokosflingor

Glasyr:
200 gram mörk choklad
(Kan marmoreras med vit choklad.)

Klä en form (ca 20X20 cm) med bakplåtspapper.
Smält ihop jordnötssmör med sirap och socker i en kastrull på låg värme tills det blir rinningt och löst.
Blanda kokos och Kellog´s-flingor i en stor skål och häll sedan smeten i skålen och rör om till en jämn massa. Lägg över massan i bakformen och jämna ut den.
Smält chokladen och bred ut den på kakan.
Låt stå i kylen i några timmar innan den skärs i små bitar.

Enkla att göra och behöver inte gräddas i ugnen.

Jag marmorerade mina bitar med vit choklad, det blev väldigt fint. =)





Just nu ser jag framemot en liten dagstur som ska göras imorrn tillsammans med en vän. Vi ska till Ulriksdals handelsträdgård och Bosse Rappne (som vi självklart hoppas på att få se på plats). Vännen träffade jag på en trädgårdsutbildning som jag gick för några år sen, och som avslutning gjorde klassen en resa till just Ulriksdals handelsträdgård. Då fick vi till och med en guidad tur utav Herr Rappne själv. Det var väldigt intressant att höra om hur han kämpat med att få sin handelsträdgård till att bli vad den är idag! Imorrn återvänder vi till detta fantastiska paradis och det ska bli hur kul som helst!


-------------------------------------------------------------------

SNICKERS CAKE

200 grams of peanut butter (smooth)
1.5 cup sugar
2 cup light syrup
5 cups Kellogg's Cornflakes
3 cups coconut flakes

Glaze:
200 grams of dark chocolate (Can marble served with white chocolate.)

Line a mold (approximately 20x20cm) with baking paper. Melt together peanut butter with syrup and sugar in a saucepan over low heat until it becomes a loose batter. Mix coconut and Kellog's-flakes in a large bowl and pour the batter into the bowl and stir to a smooth paste. Place the pulp in the pan and smooth it out. Melt chocolate and spread it out on the cake. Let stand in refrigerator for several hours before being cut into small pieces.

1 kommentar:

Sweet Passion sa...

Åh så gott,är verkligen chokladsugen i dag så dessa skulle behövas här i dag