17 mars 2012

Mexikansk köttfärssoppa

Måste tipsa om en underbart god köttfärssoppa. Receptet ger en stor sats soppa. Perfekt lunchmat.

Mexikansk köttfärssoppa

500 g köttfärs
2 st gula lökar, finhackade
2 st röda paprikor, urkärnade och tärnade
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 förpackning passerade tomater
1 påse tacokrydda
1 liter köttbuljong
1 burk kidneybönor
1 liten burk majs0.5 dl hackad persilja

Stek köttfärsen, löken, paprikan och vitlöken. Lägg sedan över detta i en stor kastrull.
Häll i buljongen, passerade tomater och tacokryddan. Rör runt och låt puttra i några minuter.
Tillsätt sist kidneybönorna, majsen och den hackade persiljan. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Avnjuts med något gott bröd och en klick creme fraiche.




Mexican groundbeef soup500 g ground beef
2 yellow onions, finely chopped
2 red peppers, seeded and diced
2 cloves of garlic, chopped
1 carton tomatopassata
1 packet taco seasoning
1 liter beef stock
1 can of kidney beans
1 small can of corn
0.5 cup chopped parsley


Fry the minced meat, onions, peppers and garlic. Pour it over in a large saucepan.
Pour in the broth, strained tomatoes and taco seasoning. Stir and simmer for a few minutes.
Add the kidney beans, corn and the chopped parsley. Taste with salt and pepper.

Enjoyed with some good bread and a dollop of creme fraiche.



Inga kommentarer: