06 mars 2011

Banan och chokladmuffins

150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ev. 2 tsk malen kanel
4 st ägg
2 st bananer
1 msk pressad citron
4 dl vetemjöl
Jag tillsatte även en msk med kakao och det blev jättegott!

Mät upp smör och socker och lägg i en bunke och låt den stå framme så att smöret blir rumsvarmt så att det blir mjukt.

Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och ev. kanel.

Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning.

Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften.

Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet.

Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.


Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C.

Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225°C.


Receptet hittat på www.recepten.se

Inga kommentarer: