11 mars 2010

GI-brownie

Har sedan förra måndagen ätit enligt GI/LCHF och tycker det funkar toppen. På en vecka gick jag ner 2 kg,inte illa pinkat! ;)
Så nu tänkte jag tipsa om en GI-brownie som jag gjorde igår så att jag också kan fika på Emils kalas på lördag. Den är ganska besk tack vare att det är mycket kakao och mörk choklad i,men med lite vispad grädde till så...


GI-brownie
120 gram smör
2 st
ägg
4 msk
kakao
2 msk
kallt kaffe, starkt
2 msk
dinkelmjöl
100 gram
valnötter, grovhackade
100 gram
mörk choklad



Tillagning
Ca 20 stycken


1. Rör smöret mjukt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
2. Rör i kakao, kaffe, dinkelmjöl och valnötter.
3. Hacka chokladen grovt och rör ned den.
4. Smörj och bröa en avlång brödform och häll i smeten.
5. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

RECEPTET ÄR FRÅN: WWW.TASTELINE.COM