23 april 2012

Petit chouxer med lemoncurd och grädde


Här är de färdiga "bakelserna"! De blev riktigt goda.
 Testa dem ni också vettja!


Petit chouxdeg
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
Häll vatten i en kastrull tillsammans med smöret och låt det hela koka upp. Ta från plattan och vispa ner mjölet tills degen släpper kastrullen. Rör i ett ägg i taget. Spritsa ut degen i valfria former på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 30 minuter i 175 grader. (De ska vara gyllenbruna.) Låt dem svalna och skär/klipp sedan upp dem, lägg i valfri fyllning och på med locket igen. Pudra gärna flor- eller vaniljsocker över.

Ha en fin dag allesammans!


Petit choux dough
3 cups water
100g butter
2 cups flour
3 eggs

Pour water into a saucepan with the butter and let it all boil. Remove from heat and whisk in the flour until the dough no longer sticks saucepan. Stir in one egg at a time. Pipe the dough into any shapes on a baking sheet with parchment paper. Bake for 30 minutes at 175 degrees. (They should be golden brown.) Let them cool and then cut them up, add the filling of your choice and put the lid back on. Dust with vanilla sugar.

Love/Malin

1 kommentar:

Sweet Passion sa...

åh ja vill oxå göra dessa,men så tråkigt att man måste äta dom direkt då de blir klara,annars skulle ja oxå gjort dem.för vill ju inte äta upp alla själv.
ser supergoda ut