20 mars 2012

Chokladtryffeltårta med dajmtak

Godmorgon på er!
Här ligger regnet tungt i luften, det är inte ett dugg vårlikt ute just nu.
Därför tänkte jag pigga upp er med en riktig chokladbomb! Den här tårtan brukar min sambos syster bjuda på när hennes familj har kalas. Den är verkligen toppengod!

Chokladtryffeltårta med dajmtak

250 gram mörk choklad av fin kvalité
250 gram smör
2,5 dl socker
5 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 hackade dubbeldajm

Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Vispa socker och ägg i ca 10 minuter.
Blanda mjöl och bakpulver, sikta sedan ned det i smör- och chokladblandningen.
Blanda försiktigt ned äggblandningen i chokladblandningen
Häll sedan smeten i en bröad form med löstagbara kanter.
Grädda i 200 grader ca 6-7 minuter. Kakan ska få skorpa och vara lite "gungig".
Låt kakan svalna och stoppa sedan in den i frysen. (Den kan göras i förväg och tas fram när det är dags för att äta den.)
Ta fram den ur frysen, lägg på hackad dajm och ställ den i ugnen. Använd grilläget.
Ta ut kakan när dajmen har smält.

Avnjutes med vaniljglass eller grädde!

Ha en fin dag!!


Truffle cake with dajm roof
250 grams dark chocolate of good quality
250 grams of butter
2.5 cup sugar
5 eggs
3 cups flour
1 teaspoon baking powder
3 chopped double dajm


Melt chocolate and butter in a water bath.
Whisk eggs and sugar for about 10 minutes.
Mix flour and baking powder, sift then down it in the butter and chocolate mixture.
Gently mix into egg mixture into chocolate mixture
Pour batter into a floured mold with removable edges.
Bake at 200 degrees 6-7 minutes. The cake will have crust and be a little "rocking".
Let the cake cool and then put it in the freezer.
(It can be made in advance and be prepared when it's time to eat it.)

Take it out of the freezer, add the chopped dajm and place it in the oven. Use the grill mode.
Remove the cake when the dajm has melted.


Enjoyed with vanilla ice cream or whipped cream!

Have a nice day!







Inga kommentarer: