11 april 2012

Tips på tårtfyllningar

Hallonmousse

5,5 dl hallon
1 dl socker
1 msk gelatinpulver
3 dl vispgrädde

Koka upp hallonen med sockret.
Pressa hallonen genom en finmaskig sil så kärnorna försvinner.
Låt gelatinet svälla i 2 msk vatten och rör sedan ner detta i hallonpurén.
Vispa grädden hårt och vänd sedan ner hallonpurén i grädden.
Ställ i kylen en stund.

Bananmousse

3 st mogna bananer
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker

Mosa bananerna fint.
Vispa äggulor med socker.
Blanda ihop äggsmet med bananmoset.
Vispa grädden hårt och blanda ner den i moset.
Ställ i kylen.

Enkla och framförallt goda fyllningar!



Raspberry mousse

5.5
dl raspberry
1 cup sugar
1 tablespoon gelatin powder
3 cups whipped cream

Boil raspberries with the sugar.
Push the raspberries through a fine sieve to the nuclei disappear.
Let the gelatin swell in 2 tablespoons water, then stir this into hallonpurén.
Whip the cream until stiff and then turn down hallonpurén the cream.
Place in refrigerator for a while.


Banana Mousse
3 bananas
3 egg yolks
3 cups whipped cream
1/2 cup sugar

Mash the bananas nicely.
Whisk egg yolks with sugar.
Mix egg mixture with bananas.
Whip the cream until stiff and fold it into the bananas.

Set in the fridge.

Love/Malin

Inga kommentarer: