11 januari 2010

Recept på "nyårstårtan".

Några har frågat om nyårstårtan som jag gjorde,och tänkte nu skriva ut receptet så ni också kan göra den. Självklart går den att äta när det inte är nyår också,dekorera då gärna med något annat som passar tillfället. =)


Botten är en vanlig kladdkaka. Så använd dig av ditt favoritrecept eller använd nedanstående:

KLADDKAKA
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
Häll ner smeten i en brödad form.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
Låt den svalna.


VIT CHOKLADTRYFFEL:

1 dl grädde
300 gram vit choklad
50 gram smör

Koka upp grädden och rör sedan i den vita chokladen och smöret. (Hacka gärna chokladen i mindre bitar innan.)
Låt den svalna och stelna till sig lite. (Den stelnar ganska snabbt.)
Häll smeten över kakan och ställ kallt för att stelna.
Dekorera efter behag.


Imorgon börjar kursen. Ska bli såå roligt!!
Vi hörs!
Kram Kram

1 kommentar:

Natasa sa...

Tack så hemskt mycket för receptet! =) Har tagit anteckningar! Ska göra den vid närmaste tillfälle! Lycka till med kursen gumman!

Kram kram!