Måste bara visa denna smaskiga marängtårta som jag gjorde när jag fyllde år! Jag har både visat den och lagt ut receptet tidigare, men det tål att upprepas för den är såå himla god och faktiskt lite nyttigare än vanlig tårta då det är ett Viktväktarrecept!
Den ska egentligen rullas till en rulle, men då kan man ju inte dekorerera den som man vill. Jag gjorde 2 bottnar och la ihop och öste på ett berg av jordgubbar och grovriven vit choklad. Nedan hittar ni receptet. =)
6 portioner 6 PP/portion
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 vaniljstång (delad på mitten, spara fröna)
3 msk florsocker
1,5 dl kvarg
125 gram färskost max 5%
250 gram jordgubbar, delade i 4 bitar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 23X33 cm.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan sockret lite i
taget under fortsatt vispning tills smeten är mjuk och glansig.
Bred ut smeten i långpannan och grädda i 8 minuter tills den fått lite
färg. Sänk värmen till 160 grader och grädda i 10 minuter tills marängen
känns fast. Ta ut marängen och vänd upp den på ett bakplåtspapper, täck
med ytterligare ett bakplåtspapper och låt svalna. Blanda samman kvarg
och färskost. skrapa ut vaniljfröna och blanda det med florsockret och
kvargblandningen.
Ta av baklplåtspappret och fördela sedan ut kvargblandningen på
marängen. Lägg jordgubbar på och rulla sedan ihop allt från kortsidan.
Lägg på ett serveringsfat och pudra över florsocker. Servera genast!
2 kommentarer:
wow trodde inte man fick äta sånt här när man kör viktväktar mat.
gott är de verkligen,mums
Det receptet tackar jag så mycket för! :)
Skicka en kommentar