27 maj 2016

Viktväktarnas russin- och banankaka

Här kommer ett recept på  
Viktväktarnas russin- och banankaka!

5 bananer
2 dl russin
2 ägg
2 dl farinsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Mosa bananerna. Blanda i ägg, russin och farinsocker.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör sedan ihop med banansmeten.

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll sedan smeten i den. Ställ in i ugnen som ska stå på 200 grader, grädda i ca 45 minuter till 1 timme. 
Låt kakan vila ca ett dygn innan du skär den, för att få finast skivor. Kan du inte vänta så går det bra att äta den tidigare också! ;-)

Jag fick ut 20 skivor av denna, och då ger varje skiva 4 points med deras nya system. 


Ha en fin dag!
Kram Malin

Inga kommentarer: