08 juni 2012

Smulpajmuffins med blåbär - Viktväktarrecept

Smulpajmuffins med blåbär Viktväktarrecept

12 portioner 6PP/muffins


    5 1/4 dl Vetemjöl  
    1 1/2 tsk Bakpulver  
      1 st Ägg  
    2 1/2 dl Socker  
    1 3/4 dl Fraiche 5%  
    1 tsk Vaniljsocker  
    1/2 dl Lättmjölk 0,5%, drygt  
      4 3/4 dl Blåbär  
    2 msk Smör 







  • Värm ugnen till 180°. Klä en 12-håls muffinsform med muffinsformar av papper.
  • Blanda 3 1/2 dl vetemjöl med bakpulver och en nypa salt i en stor skål. Vispa ägg och 2 dl socker vitt och poröst. Tillsätt fraiche och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Vänd ner blåbären och klicka smeten i muffinsformarna. Gör smulpajstoppingen
  • Blanda resterande socker och mjöl i en skål. Häll på det smälta smöret blanda till en smulig deg. Fördela det över muffinsen och tryck fast den försiktigt med fingertopparna.
  • Grädda muffinsen ca 20 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna i formarna ca 10 minuter och flytta över till ett galler där muffinsen får svalna helt. 

Låter väl inte så dumt? Måste testa dessa när blåbärssäsongen drar igång. =)

 Ha en fin helg nu allesammans.
Hoppas att ni får mycket sol!!



Blueberry muffins with crumbs


5 1/4 cup flour
1 1/2 tsp baking powder
   1 st Egg
2 1/2 cup sugar
1 3/4 cup Fraiche 5%
1 teaspoon vanilla sugar
1/2 cups Skimmed milk 0.5%, slightly more than
   4 3/4 cup blueberries
2 tablespoons butter
 

  Preheat oven to 180 degrees. Line a 12-hole muffin mold with muffin cups with paper.

     Mix 3 1/2 cup flour with baking powder and a pinch of salt in large bowl. Beat eggs and 2 cups sugar white and fluffy. Add the cream and vanilla sugar. Stir in flour mixture alternately with milk. Fold in the blueberries and then the batter into muffin tins. Make smulpajstoppingen

     Mix remaining sugar and flour in a bowl. Pour in the melted butter mix into a crumbly dough. Spread it over the muffins and press it gently with your fingertips.

     Bake muffins about 20 minutes until golden brown. Let cool in the molds for about 10 minutes and transfer to a rack where the muffins to cool completely.












Inga kommentarer: