30 maj 2010

Mors dag

Mors dagstårtan bestod av nöt-cremfraiche och päronsmörkräm mellan tårtbottnarna. Den är täckt utav sugarpaste och har även dekorationer utav SP... Blev inte nöjd med resultatet utav sugarpastelocket,men det var också första gången jag använde mig utav det så vad mer kan man begära? Den blev ju god i alla fall! :)
Mor fick hemmagjort violgodis som present. Man följer ett recept till mintkakor men istället för mint så tillsätter man violessens. Och för att få det snäppet finare så färgar man "degen" med lila hushållsfärg... Gissa om mor blev nöjd med sin present!? :)
Pyntade violgodiset med violflakes,jättesnyggt!




26 maj 2010

Goodiebagen har kommit!!

TACK Dr Oetker för denna roliga goodiebag!! Och TACK till Paulina som gav mig denna möjlighet,att få vara med att lämna recept till BAKA.SE.

25 maj 2010

Miniminimuffins

Svängde ihop en sats med cappuccinomuffins och gräddade dem i miniminiformar. Väldigt söta må jag säga. :)

När de är så här små är det faktiskt OK att ta två! ;)

24 maj 2010

Rabarberchutney

RABARBERCHUTNEY
500 gram skalad och skivad rabarber
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
0,5–1 röd finstrimlad chilifrukt
0,75 dl honung
1 msk vitvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
8 strimlade torkade aprikoser
0,5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk ingefära
1 tsk curry

Lägg alla ingredienser i en kastrull.
Småkoka i 20-30 minuter tills chutneyn har tjocknat något. Rör om med jämna mellanrum.
Smaka av om mer kryddor behövs.
Häll upp på burkar och förvara i kylen.
Gott till grillat!

19 maj 2010

Häromdagen när jag hade haft mor och far på besök,så blev gubben så avis på att de hade fått muffins med grädde. Snäll som jag är så ställde jag mig och vispade lite till...det råkade bli lite väl mycket grädde till bara en,men då fick jag ju möjligheten att dekorera fler istället. :) Dock gick de ner i hans mage, alla 3. ;)
Och så har jag testat att färga sugarpasten jag gjorde igår. Gick hur bra som helst. Så ikväll ska jag nog sysselsätta mig med lite modellering medans gubben WOW´ar!
Min vän Anna skulle visst göra LCHF-biskvierna som jag visade i ett tidigare inlägg,och hon skulle använda sig utav kaffe-baileys i smörkrämen. Jag väntar med spänning på att få höra om resultatet! Låter MUMS!!

18 maj 2010

Sugarpaste

Var bara tvungen att prova göra sugarpaste som jag läst så mycket om. Hittade ett väldigt enkelt recept.


SUGARPASTE
1 äggvita
15ml glykos
ca 350gr florsocker

Blanda äggvita och glykos.
Tillsätt sedan florsockret och knåda ihop till en smidig deg.
KLART!

17 maj 2010

Snabbt uppiffat!

Hade mor och far här på besök idag och då bjöd jag på cappuccinomuffins. Piffade till dem lite extra med något så enkelt som vispad grädde och konfettiströssel! Lite kan göra stor skillnad. :)

16 maj 2010

Superenkla maränger!

1 dl äggvita
2 krm vinäger
2 dl socker


Vispa äggvitan till ett fast skum,ca 1 min. Tillsätt sedan vinägern och vispa ytterligare någon minut. Tillsätt sockret lite åt gången och vispa tills smeten blir fast och blank. Spritsa sedan ut små maränger med hjälp av en spritspåse. Det går även bra att klicka ut smeten med en sked. Ställ in i ugnen 1 timme i 125 grader. Låt sedan svalna på galler.

Jag tillsatte lite blå karamellfärg och fick denna härliga färg på marängerna.

Tävling!

De här vill jag vinna! Håll tummarna för mig nu. :D

Jag är med och tävlar om formar hos Cutecakes i samarbete med Kalasform .

"Baksida"

Jag fick en inbjudan utav Paulina med bloggen cutecakes att vara med och lämna recept till Dr Oetkers nya "baksida" som de ska lansera i höst. Endast 50 personer i hela sverige har fått tillgång till detta så det känns jätteroligt att få vara med om det, så TACK Paulina för inbjudan! Som tack för hjälpen så får man en goodiebag värd 150 kronor från dom. Den ser jag verkligen fram emot!

I fredags var jag på marknad i Kumla och där införskaffades massor av amerikanska muffinsformar till en billig peng,underbart! 90 stora formar för endast 30 kronor,det hittar åtminstonde inte jag i någon vanlig butik. Där har man tur om ett 25pack kostar under 30 kr... Jag gillar marknader!! :D



3 utav mina inskickade recept.
Cappuccinomuffins,minilimepaj och kanelhavrekakor.
Underbart gott säger de som smakat,och det får man väl tro på då... ;)

12 maj 2010

KOKOSPANNKAKOR LCHF

Pannkakor a la LCHF blev dagens middag. Jättegott med varma blåbär till.

KOKOSPANNKAKOR
1 sats räcker till en person och det blir ca 2-3 pannkakor.
1 dl grädde
2 ägg
1 dl kokos
Vispa samman allt och stek pannkakor på mellanvärme.

Vit kladdkaka med lime

Lämnade ett bidrag för några veckor sedan, till Årets hemmakonditor som ÖGON anordnar. Verkar inte vinna någon kitchen aid men ännu är det inte försent. ;) Här kommer i alla fall recept och bild på mitt påhittade bidrag. :)
VIT KLADDKAKA MED LIME
10-12 portioner

3 st ägg
2,5 dl socker
50 g smör
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
1 st rivet skal av 1 lime
75 g Ögon vit choklad

1.Sätt ugnen på 175 C. Smöra och bröa en springform. Använd gärna riven kokos istället för ströbröd.

2.Smält 50 gram smör och låt svalna en aning.

3.Vispa under tiden som smöret svalnar ägg och socker poröst.

4.Blanda i det avsvalnade smöret i äggblandningen.

5.Finhacka 50 gram utav den vita chokladen och blanda med mjöl,vaniljsocker och det rivna limeskalet. Tillsätt sedan detta i äggblandingen och rör detta tills det blir väl blandat.

6.Häll smeten i formen och finhacka sedan den resterande chokladen som sedan strös på över den ogräddade kakan.

7.Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter,beroendes på hur kladdig man vill ha den. Servera med grädde eller en klick vispad créme fraiche.



10 maj 2010

Biscotti

Har lite tråkigt här hemma så jag svängde ihop en sats med biscottin. Jag använde mig utav ett grundrecept som jag sedan smaksatte med jordnötter istället för mandel och lite vit choklad. De är så fantastiskt enkla att göra,och goda! :)


Grundrecept Biscotti

3/4 dl sötmandel

100 g smör/margarin

1 ½ dl farinsocker/vanligt socker

2 ägg

5 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

Gör så här:

Hacka sötmandeln grovt.
Blanda rumstempererat smör med socker. Tillsätt sedan äggen ett i taget.

Blanda mjöl,bakpulver och de hackade mandlarna och blanda sedan detta i smörblandningen. Knåda sist in eventuell smaktillsats så som choklad etc.

Dela degen i tre delar och rulla ut till långa längder.
Lägg längderna på en smord plåt eller bakplåtspapper.

Grädda dem i 200 grader i ca 10 min.

Skär längderna medan de är varma i sneda bitar.
Lägg dem med ena snittytan uppåt och grädda pånytt i 10 min.
Vänd dem med andra snittytan uppåt och grädda i ytterligare 10 minuter.
(De kan bli lite "lätt brända" om man kör dom i 200 grader efter att man skurit dom. Ta hellre en lägre temperatur och låt dom torka lite längre.)


Servera med en god kopp te eller doppa i eftermiddagskaffet. Mums!

09 maj 2010

Ändrat och klart!

Hade roligt(!?) med Photoshop på förmiddagen och nu är head-bilden klar..namnet på bloggen är även utbytt från "Om allt och inget..." till (M)alla kan baka! Ganska fyndigt va?! ;) Hoppas ni som läser ska trivas med "nya" bloggen och jag hoppas kunna skriva och förmedla bilder/recept så ofta jag bara kan.
Har "jobbat" lite på eftermiddagen... Jag tog med mig Jessika (som jag är ledsagare åt) ut på lite grillning i karlslund. Det blev nåt så enkelt som korv och till efterrätt grillade bananer med choklad. Ni vet bananer som man skär ett snitt i och lägger i sin favoritchoklad och lindar sedan in den i folie och låter sedan ligga på grillen till de blir varma och chokladen har smält. MUMS vad gott det är! :)
Jag kom då att tänka på nåt annat som kan vara gott...Jordgubbar och lite vit choklad, vik ihop med lite folie (på samma sätt som med bananerna) och några minuter på grillen. Himmel vad gott! :D
Må gott!
KRAM!

Bakblogg?

Min blogg har ju mer och mer dragit åt hållet att bli en bakblogg... Därför har jag klurat lite på vad jag skulle kunna ändra bloggnamnet till,så att det passar lite mer än "Om allt och inget". Jag ska försöka piffa till bloggen lite mer och tänkte då byta namn på den i samma veva...Adressen kommer nog vara den samma http://mallanpb.blogspot.com ,för den vet jag inte om man kan ändra på så att man fortfarande kommer till den samma? Är det någon som vet det så får ni gärna höra av er! :)

08 maj 2010

Gårdagens bakning i bilder.

Choklad och annat nödvändigt till gårdagens bakning. :)

Här är min lilla baklåda där jag förvarar nästan allt som har med bakning att göra. Sen gömmer jag den på ett finurligt ställe (i skåpet med bakformar,han tittar ändå aldrig där,hihi.) så chokladen mm får vara ifred från sambon... ;)
Botten till LCHF-biskvierna är klara.

ÄKTA VANILJSTÅNG är det bästa som finns. Det blir så fina prickar och smaken är,mmmmm... Här är den halvfärdiga chokladkrämen som ska vara på biskvierna. Jag valde dock att ha i mörk choklad istället för vit choklad i krämen. Funkade bra det med. :)

TADAAAA! Färdiga biskvier. Väldigt mäktiga må jag säga. Fick knappt i mig en...

Kladdkaka med jordnötter till sambon. Han blev NÖJD! :)

Mmmmmm....
Han ville hellre ha mjölkchoklad blandat med jordnötterna istället för mörk. Och det var väl bäst att han fick det då... ;)

07 maj 2010

Nya recept!

Idag tänkte jag testa ett par nya recept som jag hittat.
Det ena är en kladdkaka med jordnötter och det andra är LCHF-biskvier.
Recepten kommer här nedan,och bilder kommer när själva baket är klart... :)


Kladdkaka med jordnötter

Ingredienser
150 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
78 g chokladbitar, med kolafyllning, t.ex. Center

Topping:
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter


KAKA:
1) Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda
mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans
med smöret.
4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i
smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader
i cirka 10-12 minuter.
5) Låt svalna och lossa sedan formens kant.

TOPPING:
1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad
eller i mikron. Rör ner nötterna och bred
blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.

Receptet är hämtat ur: Mia Öhrn "Fler kladdkakor", Ica Bokförlag.


Biskvier a la LCHF

Mandelbottnar. (blir ca 10-12 stycken)
100g sötmandel
3 äggvitor.
1-2 krm kardemumma

Smörkräm
250g smör
2-3 krm Vanlijpulver (eller 1-2 vaniljstänger)
50g vit choklad (Lindth)
2-3 msk "Bullet Burbon" (kan skippas)

Glasyr
100g mörk choklad, 70-90% :ig
50g vit choklad (allt går inte åt!)

Gör så här:
Mandelbottnarna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna tillsammans med kardemumman till ett hårt skum. (bunken ska gå att vända uppochner)
Kör mandeln i en mixer tills den är finhackad, vänd sedan ner mandeln i äggskummet och blanda försiktigt.
Fördela smeten till 10-12 klickar på en plåt med bakplåtspapper. platta till klickarna så de blir runt centimetern tjocka. (smeten är formfast, så den form de har innan du gräddat dem kommer de ha kvar.)
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. bottnarna ska bli ganska torra. ta ut och låt svalna.

Smörkrämen.
Blanda rumstempererat smör med 2-3krm vaniljpulver.
Bryt isär 50 g vit choklad i småbitar och smält i Micron (alt vattenbad). rör ner den smälta chokladen i smöret och blanda väl. smaka av så du har lagom mycket vaniljsmak.
Tillsätt nu 2-3 msk "Bullet Burbon" eller annan valfri burbon/konjak/whisky, blanda om och smaka av. (om smörkrämen är för lös, ställ den i kylskåp tills lagom bredbar koncistens infinner sig!)
Klicka eller spritsa ut smörkrämen på de avsvalnade nötbottnarna så de blir lite toppiga. ställ in biskvierna i kylen ca 1 timme så smörkrämen stelnar.

Glasyr.
Bryt sönder 100g mörk choklad och smält i liten skål i micron (alt vattenbad på spisen) känn efter med fingret så chokladen inte är för varm.
Doppa biskvierna så de får ett chokladtäcke och ställ tillbaka dem på bakplåtspapperet. låt stå kallt i ca 10min.
Smält sedan ca 50 g vit choklad. när chokladen är tillräckligt rinnande, ta en sked och doppa den i chokladen och låt sedan chokladen rinna/droppa från skeden över biskvierna för att skapa olika mönster. (bra om du gör flera olika smaker på smörkrämen, så du kan se skillnad på dem.)

(Det blir ca 5-6g kolhydrater per biskvi om man gör 12 st. mera om man har mera alcohol i)

Receptet hämtat från bloggen http://www.katta.filosoferar.se/.