25 mars 2010

MISS CUPCAKE

NU är jag med och tävlar i Miss cupcake-tävlingen! Här är mitt bidrag.

Min heter Miss Central park.

Själva muffinsen är ur Leila´s A piece of cake och smaksatt med lime. Frostingen består av smör,creme fraiche och florsocker,färgsatt med grön hushållsfärg. Sedan är det chokladskyskrapor och träd,chokladbrygga ut i "sjön" och kristyrblommor. Gräs och sjö är färgad kokos. =)

http://oetker.webbkampanj.se/misscupcake/se/list.php?id=29

Rösta gärna! ;)

Årets hemmakonditor

Jag är med och tävlar i tävlingen ÅRETS HEMMAKONDITOR som ÖGON-produkter anordnar. Jag har nog aldrig bakat och experimenterat så mycket som jag gjort de senaste 2 veckorna. Men det är ju såå kul!

Här är mitt bidrag:
http://hemmakonditor.se/recept/visa-recept/Vit-kladdkaka-med-lime

Jag har även tänkt vara med på tävlingen MISS CUPCKAKE som Dr Oetker anordnar. Så just nu görs det smörkräm,dekorationer och massa annat,i hopp om att vinna New York resan för 2!

http://oetker.webbkampanj.se/misscupcake/se/#/hem

16 mars 2010

Kalasande mest hela dagen..

I lördags firade vi lilla(!?) Emil som blivit ett helt år gammal! Förstår inte vart tiden tagit vägen?
Här kommer iallafall lite bilder från lördagens firande:


Fick äran att göra tårtorna till kalaset och när jag ändå var uppe i "bak-varv" så gjorde jag några kakmonster också. =D


Inspekterar böckerna han nyss fått.

Nu kan han hjälpa mamma och hämta ved i sin egna lilla skottkärra.
Spännande med paket.
Dags att blåsa ut ljuset på tårtan. Med lite hjälp gick det toppenbra! ;)








11 mars 2010

GI-brownie

Har sedan förra måndagen ätit enligt GI/LCHF och tycker det funkar toppen. På en vecka gick jag ner 2 kg,inte illa pinkat! ;)
Så nu tänkte jag tipsa om en GI-brownie som jag gjorde igår så att jag också kan fika på Emils kalas på lördag. Den är ganska besk tack vare att det är mycket kakao och mörk choklad i,men med lite vispad grädde till så...


GI-brownie
120 gram smör
2 st
ägg
4 msk
kakao
2 msk
kallt kaffe, starkt
2 msk
dinkelmjöl
100 gram
valnötter, grovhackade
100 gram
mörk choklad



Tillagning
Ca 20 stycken


1. Rör smöret mjukt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
2. Rör i kakao, kaffe, dinkelmjöl och valnötter.
3. Hacka chokladen grovt och rör ned den.
4. Smörj och bröa en avlång brödform och häll i smeten.
5. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

RECEPTET ÄR FRÅN: WWW.TASTELINE.COM

Vårlöksutställningen i Stadsträdgården.

För er som inte kan ta er till utställningen kommer här några bilder istället.


Vi hade en "temavägg/hylla" som vi kallade "LÖK I MATEN".

3D-tavla.



04 mars 2010

Recept på drömmar.

Om det är någon som vill ha receptet på de fantastiska drömmarna som jag bakade här för några veckor sedan så kommer det här. Det är fotat direkt ur boken,hoppas att det syns ordentligt. =)




Nu är det slut...

...på eländet höll jag på att säga,men det menar jag absolut INTE! 2 av de mest roliga månaderna i mitt liv är nu till ända... Det har varit fantastiskt kul att hålla på med blommor dagarna i ända. Nu får vi se vart det bär hän. I dagarna två har vi nu iordningställt VÅRLÖKSUTSTÄLLNINGEN i Stadsträdgårdens växthus och på lördag är det officiell "invigning" utav årets upplaga. Måste väl få skryta lite och säga att det blev HUR SNYGGT SOM HELST! Ni som har möjlighet att besöka det borde göra det! För er som inte kan det så kommer jag lägga ut lite bilder här sen...
Utav bara farten så fortsatte jag plantera lite när jag nu kom hem. Rensade en chilifrukt och satte fröna i en äggkartong. Man tager vad man haver. ;) Nu håller jag tummarna! Och så fort snön har förvunnit så är det jag som åker ut till Annis och gräver mig en grop och planterar kryddor. Så snälla snön,FÖRSVINN!!!!
Imorrn är det fredag och då vankas lite jobb igen. Lunch på Pacos står på schemat och det ska bli hur nice som helst. Efteråt blir det lite trevlig (fönster)shopping.
Må så gott i (vår)solen!